Un deputat PPDA spune de ce hackerii au atacat astăzi Curtea de Conturi și Serviciul Vamal

“Am aflat azi din presă că 2 instituții cheie au fost ținta unor atacuri cibernetice, Curtea de Conturi și Serviciul Vamal”, a declarat deputatul PPDA Igor Munteanu, avansând o versiune de ce aceste instituții au fost atacate de hackeri.

“Am observat că incidentul nu a atras multă atenție publică, deși proporțiile acestuia sunt uriașe. Știm cu certitudine că atacul a avut loc în ajunul prezentării unor rapoarte extrem de sensibile ale Curții de Conturi, în absența unui guvern cu puteri depline, în lipsa unui Parament validat și a unei tranziții dificile către puterea aleasă democratic la 11 iulie, ceea ce ar fi putut alimenta tentația unor grupuri de cyber-boți implicați în aceste atacuri, angajați probabil să șteargă urmele unor investigații care le-ar pune în pericol interesele financiare. Din datele pe care le-am deținut la Comisia Parlamentară de control al finanțelor publice în fostul Parlament, există în acest moment grupuri vizate în anumite rapoarte de audit, care ar ar fi putut fi deosebit de interesate să blocheze, să elimine ori să compromită integritatea datelor colectate , indiferent de riscul la care se expun.

Anual, costul estimativ al crimelor cibernetice pe plan global se ridică la 530 mlrd $, pagube pe care le achită din buzunarul lor cetățenii. În 2017, Jean Claude Juncker, fostul Comisar al Comisiei Europene, susținea că atacurile cibernetice sunt mai periculoase pentru democrație decât armele și tancurile clasice”, a declarat Munteanu.

Igor Munteanu va fi deputat până la prima ședință a următoarei componențe a Parlamentului.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share