Un deputat PRO Moldova susține renegocierea acordului de creditare de la ruși: Împrumutul este considerabil mai ieftin

După ce șeful statului și premierul au anunțat că acordul de creditare de la ruși ar putea fi renegociat, iar la acest subiect va fi și o discuție tête-à-têtes între Dodon și Putin, un deputat din grupul PRO Moldova transmite că susține inițiativa. Mai mult, acesta menționează că oferta rușilor este considerabil mai ieftină decât cea internă, transmite Telegraph.md

”Tot mai des se discută despre negocierea contractării împrumutului de 200 mln € de la Federația Rusă. Republica Moldova are nevoie de acești bani, precum și de alte fonduri (aproximativ 170 mln €) pe care trebuie să le valorificăm de la Uniunea Europeană, dar și din alte surse care sunt la dispoziția noastră. Și condițiile comerciale sunt destul de bune (împrumutul este considerabil mai ieftin decât condițiile de pe piața interna). În aceste condiții, guvernarea are obligația să întreprindă toate măsurile să nu discrediteze din nou aceasta relație, și mai grav, să nu folosească propriile eșecuri pentru extremizarea și mai pronunțată a societății”, a transmis Vladimir Cebotari, deputat din grupul PRO Moldova.

”Sper că și la Moscova să se înțeleagă că cetățenii Republicii Moldova nu sunt împotriva acestui împrumut sau a relațiilor bune cu Federația Rusă, dar cetățenii Republicii Moldova sunt împotriva fraudării acestor relații a unor interese înguste de la Chișinău, contrare interesului public”, a mai transmis Cebotari.

Maia Sandu afirmă că și-a irosit economiile. Din ce a trăit în 2019

Total
0
Shares
Total
0
Share