Alte știri

Un elicopter militar rus s-a prăbuşit în Extremul Orient. Toți cei aflați la bord au decedat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un elicopter militar rus model Mi-8 s-a prăbuşit marţi, în timpul unui exerciţiu în Extremul Orient; toate cele patru persoane din aeronavă şi-au pierdut viaţa, informează un reprezentant al autorităţilor locale, citat de AFP.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

‘La bord se aflau trei membri ai echipajului şi un mecanic. Toţi patru au murit’, a anunţat Romani Kopin, guvernatorul districtului autonom Ciukotka din nord-estul Rusiei, pe contul său de Instagram. ‘Cauza catastrofei ar putea fi o defecţiune tehnică a elicopterului’, a adăugat el într-un comunicat.

Incidentul a avut loc marţi în jurul orei locale 14.00 (02.00 GMT), în cursul unui zbor de încercare pe un aeroport civil şi militar din Anadîr, cel mai mare oraş din Ciukotka – un teritoriu mai mare decât Franţa, dar cu numai 50.000 de locuitori.

Este al doilea eveniment soldat cu victime în care este implicat un elicopter Mi-8. Pe 19 mai, un aparat de zbor similar al armatei ruse s-a prăbuşit în regiunea Moscovei, provocând moartea întregului echipaj.

Elicopterul Mi-8 poate fi utilizat atât pentru misiuni militare, cât şi pentru transporturi civile. Versiunile cele mai mari pot îmbarca până la 32 de persoane.

AFP menţionează că accidentele în care sunt implicate elicoptere sau avioane mici sunt frecvente în Siberia şi Extremul Orient al Rusiei, unde aeronavele sunt folosite pentru transporturi curente pe distanţe foarte mari, în regiuni slab populate.

Sursa: Agerpres.ro

Citește și: VIDEO // O pasăre lovește parbrizul unui avion înainte de aterizare. Cum s-au descurcat piloții

loading...

Comments are closed.