Un europarlamentar îndeamnă partidele pro-europene ce au acces în Parlament să formeze coaliție împotriva PSRM

Europarlamentarul Andi Cristea a scris o postare pe pagina sa de Facebook în care a făcut o totalizare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Acesta a concluzionat că cei doi piloni ai europenismului – PDM și ACUM au reușit să învingă în fața PSRM-ului, iar Rusia a primit o palmă zdravănă.

Andi Cristea spune că singura soluție care există în momentul de față este o coaliție, cea ce ar contribui decisiv la depășirea stării de “Parlament blocat”. În acest mod, se poate ajunge la o majoritate serioasă a cărui cel mai mic numitor comun să fie reformele europene și bunăstarea cetățenilor.

Europarlamentarul spune că anume reformele și bunăstarea cetățenilor trebuie să prevaleze și nicidecum egoul și interesele de partid. “Cetățenii au vorbit, iar acum e momentul ca și clasa politică să dea dovadă de maturitate” scrie Andi Cristea pe pagina sa de Facebook.

Nu în ultimul rând, deputatul Parlamentului European a felicitat Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul foarte mult ce l-a obținut.

Amintim că ieri, după anunțarea primelor rezultate, Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova a anunțat în cadrul unui briefing că formațiunea ce o conduce este disponibilă la un dialog cu toate formațiunile ce au reușit să acceadă în Parlament. Totuși, liderul PDM a dat de înțeles că partidul ce îl conduce va accepta doar să fie o locomotivă a unui potențial guvern.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share