Alte știri

Un fermier din r. Ialoveni este primul agricultor din Moldova care are staţie meteo într-o plantaţie de căpșuni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Schimbarea bruscă a vremii din această primăvară ar putea avea consecinţe urîte asupra mai multor culturi agricole. Totuşi, pentru unii producători, capriciile naturii nu sînt o problemă. Aceştia au staţii meteo şi ştiu din timp cum să acţioneze pentru a preveni pagubele, scrie Noi.md. 

Printre ei este şi Oleg Meriacri din satul Costești, raionul Ialoveni, primul agricultor care şi-a pus o instalaţie de acest gen într-o plantaţie de căpșuni.

Oleg Meriacri are aproximativ 14 hectare de căpşuni. Plantele sînt crescute în tuneluri. Agricultorul a instalat staţia meteo într-unul din ele acum o lună. A ales să o plaseze anume aici pentru a putea şti cu exactitate temperatura în aer şi în sol, precum şi nivelul umidităţii şi radiaţiei solare.

O astfel de instalaţie costă aproximativ 700 mii de lei, iar jumătate de sumă fermierul a primit-o datorită proiectului Agricultura Performantă.

raionul ialoveni, Un fermier din Costești, primul agricultor care are staţie meteo într-o plantaţie de căpșuni , agricultura moldova nicoale ciubuc, moldoveni de succes, fructe si legume chisinau 

loading...

Comments are closed.