Un fost membru al Guvernului susține că instituirea stării de urgență pentru a schimba procedura de adoptare a unor decizii este o dovadă clară că nu se înțelege ce înseamnă stare de urgență

Instituirea stării de urgență pentru a schimba procedura de adoptare a unor decizii este o dovadă clară că nu se înțelege ce înseamnă stare de urgență, susține ex-secretarul de stat la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, în contextul anunțului Guvernului de a iniția procedurile necesare instituiri stării de urgență pe piața gazelor naturale.

”Un precedent extrem de periculos, care, foarte probabil, va fi folosit în viitor, pentru a încălca drepturile și libertățile fundamentale”, scrie Nicolae Eșanu.

Premierul Natalia Gavrilița și vicepremierul Andrei Spînu au anunțat intenția Guvernului de a iniția procedurile necesare instituiri stării de urgență pe piața gazelor naturale. În scenariul propus, mâine, în Parlament, va fi solicitată instituirea stării de urgență, ulterior, va fi convocată din nou Comisia pentru Situații Excepționale în cadrul căreia vor fi luate decizii care să permită asigurarea neîntreruptă cu gaze a țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share