Alte știri

Un fost ministru al Educației a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul ministru al educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova (USM). Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției universitare. În turul doi al alegerilor rectorului USM, Igor Șarov a acumulat 374 de voturi, iar contracandidatul său, decanul Facultății de Fizică și Inginerie, Florentin Paladi, 331 de voturi, transmite IPN.

Anterior, Igor Șarov, a menționat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că participarea sa în concurs a fost o decizie asumată și responsabilă „pentru că încrederea profesorilor și a studenților dictează așteptări foarte mari”. Potrivit lui, alegerea de a-și asuma responsabilitatea se bazează pe competență, experiență, dar cel mai important – pe dorința sinceră și convingerea hotărâtă de relansare a USM pentru a redeveni stindardul învățământului superior din Republica Moldova. „Știu sigur cum și am o viziune clară privind modernizarea Universității de Stat din Moldova, care are tot potențialul pentru a deveni o universitate lider în regiune”, a adăugat Igor Șarov.

După anunțarea rezultatelor, Florentin Paladi a scris pe pagina sa de Facebook că a participat la concursul de accedere la funcția de rector a USM, „din dorința sinceră de a oferi mediului academic o oportunitate de dezvoltare bazată pe autenticele valori ale performanței unei instituții moderne de învățământ superior”. Decanul a mulțumit celor care l-au votat. „Eu sunt convins că nu pentru toți este trist acest rezultat. El este trist pentru acei care se dedică locului unde lucrează, care țin la acest loc de muncă și la colegii lor de la USM”, a adăugat el.

Igor Șarov este doctor în istorie. În perioada 2013-2017 a fost viceministru la Ministerul Culturii, iar în perioada 2017-2019 a deținut funcția de secretar general de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În 1995-2013 a fost prodecan, iar apoi decan la Universitatea de Stat din Moldova. A fost numit în funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării la 17 martie 2020, după ce Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor au semnat un acord de guvernare. Pe 9 noiembrie, Igor Șarov, alături de alți trei miniștri ai PDM au fost revocați din funcție ca urmare a deciziei PDM de a se retrage de la guvernare.

Citește și: Deputat: PSRM și președintele Igor Dodon și-au onorat angajamentul dat cetățenilor de a micșora vârsta de pensionare

loading...

Comments are closed.