Externe

Un fost primar a recunoscut că și-a omorât soția! Cum a explicat crima?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Veteranul politic Mohammad Ali Najafi, un reformist care a fost ministru şi primar al Teheranului, a mărturisit că şi-a ucis cea de-a doua soţie, notează EFE.

Mohammad Ali Najafi a fost arestat după ce a recunoscut că şi-a ucis marţi soţia, Mistra Ostad, în apartamentul său, situat într-un turn din cartierul luxos Saadat Abad din nord-vestul capitalei iraniene. Femeia a decedat după ce a fost împuşcată de mai multe ori, unele gloanţe fiind trase în inimă.

Najafi a spus că „certurile familiale” au reprezentat motivul asasinatului, potrivit Cunui oficial al Tribunalului Penal din Teheran, informează Libertatea.ro

Mărturisirea sa, difuzată noaptea trecută de televiziunea de stat, arată că i-a propus anterior divorţul dar ea nu a acceptat, iar marţi au reluat discuţia. „M-am enervat şi am scos pistolul pentru a o speria în timp ce mergea spre cadă (…) Am comis o eroare şi ea a murit”, a explicat fostul primar.

Najafi, 67 ani, este un om politic şi profesor universitar reputat care a fost ales primar al Teheranului în august 2017, funcţie pe care a ocupat-o însă doar şapte luni. El a renunţat la post invocând „probleme de sănătate”, însă imediat au apărut zvonuri că motivul a fost că s-a căsătorit pentru a doua oară cu o femeie mai tânără, cea ucisă acum.

Un alt posibil motiv al demisiei ar fi fost dansul unor fete la un eveniment al primăriei, criticat de procuratură deoarece în Iran femeile nu au voie să danseze în public.

loading...

Comments are closed.