Social

Un fost primar din Călărași riscă să nu mai poată deține o funcție publică. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în privința unui fost primar din raionul Călărași, transmite Telegraph.md

Potrivit materialelor probatorii din dosar, în anul 2019, subiectul vizat, aflându-se în calitate de primar, ar fi semnat două contracte de achiziție în valoare totală de peste 35 mii lei cu o firmă, fondată și administrată de soția acestuia.

Conform primului contract semnat de către fostul ales local, autoritatea locală ar fi achiziționat obiecte de inox de la firma soției primarului. Cel de-al doilea contract de achiziție de valoare mică o fost semnat prin intermediul unei terțe persoane, de către directoarea grădiniței din localitate.

În rezultatul acestor acțiuni, inspectorul de integritate a stabilit că – prin încheierea personală a contractului de achiziție a obiectelor de inox și încheierea contractului de achiziție de valoare mică, prin intermediul unei terțe persoane, cu firma unei persoane apropiate (soția) – fostul primar a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

În contextul dat, deoarece alesul local nu a declarat în scris conflictul de interese la ANI și nu a așteptat o soluție pe cauzele date, acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, dacă actul de constatare emis de ANi va rămâne definitiv – subiectul vizat ar putea fi înclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Citește și: Ministerul Sănătății relansează campania națională de prevenire a cancerului de col uterin „Păstrează sănătatea! Fă testul citologic!”

loading...

Comments are closed.