Politic

Un fost viceprim-ministru o atacă pe Natalia Morari: „Limba și istoria nu sunt o temă politică, sunt un dar!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul deputat din partea Partidului Liberal, viceprim-ministru pe probleme sociale a Republicii Moldova și viceministru al Educației, vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, Tatiana Potîng, a venit cu o scrisoare deschisă către jurnalista Natalia Morari, în care a criticat-o pentru limbajul în care a criticat moldovenii, desconsiderând problema limbii și a noțiunii de popor.

Tatiana Potîng spune că mesajul este unul total deplasat și la prima vedere nu ar fi fost spus ca comentariu pentru declarațiile antinaționale ale ministrului Nicu Popescu, numind mioritici pe cei care s-au revoltat din cauza declarațiilor ministrului de externe.

Natalia Morari a dat de înțeles că „mioriticii”, cei cărora le pasă de istorie și limbă, sunt frâna progresului, anume din cauza lor și stăm pe loc. Fostul viceprim-ministru spune însă că limba și istoria, nu sunt obiecte mioritice. „Este o reacție firească  a oricărei persoane NORMALE care se identifică parte a unei națiuni, pentru că limba și istoria sunt însemnele de bază și valorile culturale identitare ale ORICĂRUI neam! Doar nu-i considerați mioritici pe francezii care insistă să vorbească în limba lor și care își deplângeau Notre-Dame-ul, ca simbol al culturii și istoriei lor!” 

Fostul viceprim-ministru spune că limba și istoria nu sunt probleme politice, ele sunt un dar. „Pentru mine a vorbi și a gândi românește nu este un „subiect politic”, este o stare, un fapt! Eu așa trăiesc, doamna Morari, iar limba română este patria mea! Și pentru aceasta nu trebuie să fiu taxată drept mioritică! ” 

Vicepreședintele PLR spune că anume cei pe care Natalia Morari îi numește mioritici, în cele mai dese cazuri sunt pe baricade, iar la fiecare protest sunt în primele rânduri.

loading...

Comments are closed.