Alte știri

Un grup de antreprenori din Cotiujenii Mari au acces la rețeaua de aprovizionare cu apă potabilă prin intermediul unui program IFAD

Pinterest LinkedIn Tumblr

În satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, au fost construiți 4,6 km de rețea de apeduct cu scopul de a susține și a dezvolta activitățile de antreprenoriat în domeniul agroalimentar ale agenților economici din localitate.

Rețeaua de aprovizionare cu apă potabilă a fost construită cu suportul unui grant oferit de Programul Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (IFAD VI), iar  recepția la terminarea lucrărilor de construcție a avut loc pe 15 mai.

”Este un proiect cu caracter socio-economic, ce are drept obiectiv îmbunătățirea accesului la servicii și utilități publice de calitate și îmbunătățirea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare. Construcția rețelei de aprovizionare cu apă potabilă va permite agenților economici conectați să își desfășoare și dezvolte activitățile de antreprenoriat în domeniul agroalimentar, precum și va favoriza crearea unui sector de agro-business competitiv în localitate, iar regiunea va deveni mai atractiv pentru noi investiții”, a menționat în cadrul discuțiilor cu cei prezenți, ministrul Ion Perju.

În context, directorul UCIP IFAD, Victor Roșca a precizat: „Costul total al lucrărilor a constituit circa 2,62 mln de lei. Agenții economici din localitate au avut un aport de 15 % din suma investiției. Criteriul de succes al implementării proiectului îl constituie experiența și dorința locuitorilor să își dezvolte localitatea, primordial prin obținerea efectelor economice, dar impactul economic al acestui proiect investițional este accentuat și de avantajele sociale, ceea ce constituie un beneficiu semnificativ pentru satul Cotiujenii Mari. Au fost bine definite obiectivele comune privind dezvoltarea parteneriatului local întru facilitarea dezvoltării socio-economice și durabile a comunității”.

În rezultatul realizării proiectului investițional pe lângă membrii grupului client vor beneficia indirect și circa 3300 de locuitori ai satului, care vor avea un proiect de reper pentru extinderea rețelei de aprovizionare cu apă potabilă.

Citește și: În raioanele Florești și Șoldănești, 1/3 din totalul suprafețelor agricole sunt afectate de secetă

 

loading...

Comments are closed.