Un grup de deputați efectuează o vizită în SUA la un schimb de experiență profesională

Un grup de deputați din majoritatea parlamentară și din opoziție efectuează o vizită de studiu în Statele Unite ale Americii.

Din componența delegației parlamentare fac parte deputații Vasile Grădinaru, vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri şi imunități, Valentina Manic, vicepreședintă a Comisiei economie, buget și finanțe, Viorel Barda, secretar al Comisiei agricultură și industrie alimentară, Boris Marcoci, membru al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, și Nicolai Rusol, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În perioada 3-14 iunie, parlamentarii au planificate activități de schimb de experiență profesională în orașele Washington DC și Raleigh, Carolina de Nord. Vizita de studiu are loc în cadrul Programului de schimb academic și profesional „Open World”, finanțat și organizat de Congresul SUA, Ambasada SUA în Republica Moldova, în colaborare cu Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Republica Moldova.

Programul are drept scop consolidarea cooperării între Statele Unite ale Americii și Republica Moldova prin promovarea înțelegerii reciproce și a schimbului de experiență profesională în diferite domenii de interes, precum și interacțiunea cu liderii politici americani.

Cheltuielile aferente deplasării în SUA sunt asigurate de către organizatorii Programului.

Total
0
Shares
Total
0
Share