Un grup de judecători recent numiți în funcție au depus jurământul solemn

În cadrul ședinței plenare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 2 aprilie 2024, un grup de judecători recent numiți în funcție au depus jurământul solemn.

Lilia Harabara și Verginia Baltag vor activa la Judecătoria Chișinău, Capațina Tatiana, Sîma Igor și Tonu Angelica la Judecătoria Strășeni, Pantaz Serghei la Judecatoria Anenii Noii, Negru Nicolae și Alexandra Smolnițchi la Judecatoria Causeni, Gavdiuc Andrian la Judecătoria Drochia, Blinov Anatolii la Judecătoria Bălți, Roșca Tatiana la Judecatoria Comrat și Grecu Octavian la Judecătoria Cahul.

Judecătorii au jurat să respecte Constituția și legile țării, drepturile și libertățile omului, să-și îndeplinească cu onoare, conștiință și fără părtinire atribuțiile ce le revin.

Depunerea jurământului a fost consemnată în procesul-verbal al ședinței plenare de către Președintele ședinței, Sergiu Caraman, și de judecătorii nou-numiți în funcție.

Conform Legii privind statutul judecătorului, magistratul este obligat să depună jurământul înainte de a începe exercitarea funcției, actele efectuate anterior fiind considerate nule.

Jurământul reprezintă un moment solemn și important în cariera unui judecător, simbolizând angajamentul solemn de a respecta principiile fundamentale ale justiției și de a se dedica slujirii legii.

Prin depunerea jurământului, judecătorii își asumă public responsabilitatea de a administra justiția cu imparțialitate și integritate, protejând drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share