Politică

Un jurnalist critică omagiul Maiei Sandu pentru Eminescu: “Dați un CTRL+F și vedeți dacă găsiți cuvântul român”

Pinterest LinkedIn Tumblr

“Dați un CTRL+F și vedeți dacă găsiți cuvântul român”, scrie jurnalistul Radu Osipov despre omagiul adus de Maiei Sandu poetului român Mihai Eminescu, comemorat în Republica Moldova și România.

Potrivit jurnalistului, în mesajul președintelui Maiei Sandu cu ocazia Zilei Culturii și omagierii marelui poet Mihai Eminescu nu se regăsește cuvântul “român”.

Este adevărat, Maia Sandu nu menționează nimic despre faptul că Eminescu este un poet român, precum nici despre trecutul comun al Basarabiei și României.

Mesajul MAIEI SANDU, Președintele Republicii Moldova:

“Ziua în care îl omagiem pe marele Mihai Eminescu este un prilej oportun pentru a reflecta asupra a ceea ce, ca să-l citez pe un alt mare poet, Lucian Blaga, „este singurul mijloc de afirmare și în fața omenirii de astăzi, și în fața istoriei de mâine” – Cultura. O zi și în care să reflectăm asupra moștenirii noastre culturale, dar și asupra responsabilității de a transmite această moștenire mai departe []”.

Amintim că Maia Sandu nu este la prima abatere de acest gen, iar unioniștii au mai fost supărați și cu alte declarații deocheate.

În timpul ultimului congres al PAS din septembrie 2017, Maia Sandu a spus că nu crede că Unirea României cu Republica Moldova ar fi posibilă, pentru că „nu este real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu”. Aceste declarați au stârnit controverse printre unioniști și Maia Sandu a fost criticată foarte dur de susținătorii ideei Unirii Republicii Moldova cu România.

Printre cei care au reacționat la mesajul Maiei Sandu a fost și fostul primar al Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Acesta i-a dedicat chiar o scrisoare liderului PAS. Liberalul a întrebat-o pe Maia Sandu dacă Unirea din 1918 a fost una forțată, oare anexarea teritoriului dintre Prut și Nistru din anii 1812 și 1940 a fost un fapt pașnic și fără o oarecare aplicare a forței.

În context, ne alăturăm și noi solicitării jurnalistului Radu Osipov: Dați un CTRL+F și vedeți dacă găsiți cuvântul român.

loading...

Comments are closed.