Un liceu din Drochia va fi renovat cu ajutorul Japoniei

 

Liceul teoretic „Ştefan cel Mare” din oraşul Drochia va beneficia de un grant pentru renovarea instituţiei, acordat de Guvernul Japoniei. Ceremonia de semnare a contractelor a avut loc astăzi, la Ambasada Japoniei în Republica Moldova.

Grantul oferit de partea niponă prevede 61,344 de dolari pentru lucrări de renovare a cinci săli de clasă și spațiilor conexe (holul și blocurile sanitare), inclusiv schimbarea rețelelor electrice și sistemului de ventilare a liceului din Drochia. Proiectul va fi finanţat de către Guvernul de la Tokyo în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

„Vom contribui la crearea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului educațional, protejarea sănătății și securității elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din liceu”, a estimat ambasadorul Japoniei la Chişinău, Yamada Yoichiro.

La rândul său, Svetlana Capcelea, directorul IP Liceul teoretic „Ştefan cel Mare” din oraşul Drochia, a mulţumit Guvernului nipon pentru susţinere şi a asigurat că vor fi depuse toate eforturile ca acest grant să fie valorificat cât mai eficient şi în timp util. „Miza este viitorul copiilor noştri, care sunt viitorul ţării”, a relevat Svetlana Capcelea.

Programul de granturi pentru securitatea umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de şapte milioane de dolari pentru peste 80 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Total
0
Shares
Total
0
Share