Politică

Un lider de partid s-a adresat Președintelui și Premierului interimar: Dacă nu vă descurcați, chemați-ne pe noi, cei din opoziție!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Andrian Candu, președintele Partidului „Pro Moldova”, îndeamnă șeful statului și șeful Guvernului să fie mai responsabili și să vină cu un plan clar de acțiuni în lupta cu pandemia, iar dacă nu se descurcă, să-i cheme pe ei, cei din opoziție, informează Tribuna.md

„Una e că votezi stare de urgență, dar e incertitudine foarte mare, pentru că lipsește un plan clar de acțiuni. Ce se întâmplă cu școlile, transportul, magazinele, Horeca, sărbătorile de Paști, slujbele la biserică etc…? Starea de urgență votată nu aduce măsuri restrictive”, a spus Candu, în cadrul unui live pe Facebook, precizând că el înțelege că starea de urgență aduce împuterniciri Guvernului interimar, dar și că Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Politicianul a spus că nu înțelege de ce – din 13 martie, când a fost ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), și până la 31 martie nu s-a putut face un plan de acțiuni. „Guvernanți vai de capul lor! Și vai de capul nostru!”, a subliniat Candu, precizând că are critică și în adresa Președintelui Sandu.

Liderul „Pro Moldova” a amintit că Maia Sandu a cerut la 13 martie curent instituirea stării de urgență și tot ea a spus că are o echipă care lucrează la un plan de acțiuni și măsuri.

„De ce, iată, după 2 săptămâni nu este un plan…? Și doamna Președinte, pe care o vedem în fiecare zi că parcă e în opoziție… Doamna Sandu, asumați-vă rolul de Președinte, fiți mai activă din punctul astă de vedere, aveți o echipă întreagă de consilieri, ați semnat zilele trecute un decret privind implicarea armatei în lupta cu pandemia… ce să facă armata?! Cu tot respectul, dar nu mai sunteți în opoziție, sunteți un element al puterii, asumați-vă! Aveți pârghii, echipă, partid în Parlament, veniți cu un plan de măsuri! Dacă ziceți că Guvernul acesta e vai de capul lui ca și Guvernul precedent – Chicu, faceți ceva!”, a mai spus deputatul.

Candu s-a adresat și Premierului interimar, Aureliu Ciocoi: „Dacă nu vă descurcați, chemați-ne! Poate noi, cei din opoziție, ar trebui să ne asumăm acțiuni, or toate propunerile noastre au fost ignorate. Am venit cu propuneri de susținere pentru agenți economici, Horeca, șomaj tehnic, amenzi, părinții care stau cu copii acasă etc.”, a conchis președintele de partid.

Totodată, el a spus că, la moment, nu crede că dizolvarea Parlamentului e o idee bună, la fel cum nu e nici organizarea alegerilor anticipate mai devreme de toamnă.

Citește și: Renato Usatîi dezvăluie cât a cheltuit pentru călătoria până în Dubai

loading...

Comments are closed.