Un lider de partid spune ce trebuie să facă cele 18 partide care au acumulat în alegerile anticipate sub 2%

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 reprezintă o lovitură dură pentru majoritatea partidelor care s-au înregistrat în cursa electorală, informează Realitatea.md

Din cele 23 de formațiuni, 18 au înregistrat un scor sub 2%, inclusiv Partidul Democrat care a înregistrat cel mai prost scor din istoria formațiunii.

Întrebat ce ar trebui să facă aceste formațiuni în continuare, Dumitru Diacov, președinte de onoare al PDM, a menționat că fiecare trebuie să-și pună câteva întrebări la care să răspundă sincer.

În viața reală, ei trebuie să fie pragmatici, realiști și să caute un compromis în Republica Moldova. Toate aceste partide, inclusiv Partidul Democrat din Moldova, trebuie să facă o analiză profundă, foarte sinceră și să răspundă la întrebarea: De ce doresc să rămân pe scena politică, în partid? Dacă vor răspunde sincer, vor găsi și răspunsurile sincere, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul de televiziune TV8.

De asemenea, Dumitru Diacov a fost întrebat dacă consideră că mai este nevoie de PDM în politica moldovenească în contextul în care PAS a obținut o majoritate istorică pentru dreapta politică.

Noi avem în biografie revenirea pe scena politică, este singurul partid care a făcut acest lucru. Sigur că mai este nevoie de PDM în politică. Au fost diferite etape, pagini cu care nu ne putem mândri, dar au fost și lucruri pe care Partidul Democrat din Moldova și le-a asumat, a adăugat Diacov.

Realitatea.md amintește că la alegerile parlamentare anticipate, PDM a obținut 1,81 la sută din susținerea alegătorilor, adică 26 545 de votanți, un număr mult prea mic pentru ca formațiunea să se regăsească în noul Legislativ.

Citește și: Maia Sandu se arată gata de o întrevedere cu omologul rus, Vladimir Putin

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share