Actual

Un lot de ajutor umanitar, în valoare de cinci milioane 700 de mii de lei, a ajuns astăzi la Chișinău din partea Guvernului Chinei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Chinei a trimis la Chișinău plăpumi, îmbrăcăminte și produse de igienă drept ajutor umanitar pentru refugiații ucraineni. Bunurile recepționate astăzi au o valoare de cinci milioane 700 de mii de lei, informează JurnalTV.md

BA ZHENJUN, reprezentant al Ambasadei Chinei la Chișinău: „Săpun, perie de dinți, pastă de dinți. Au fost aduse din China. Sunt obiecte de primă necesitate.”

Întreg lotul de ajutoare a fost stocat la un depozit din comuna Vatra, iar de acolo va fi distribuit refugiaților care se află în 103 centre de plasament temporar.

MARCEL SPATARI, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Noi ne vom ocupa ca să el să ajungă la refugiați și la familiile care găzduiesc refugiați pentru a-i ajuta să traverseze această criză cu bine.”

YAN WENBIN, ambasadorul Chinei în Republica Moldova: „Eu sper că acest lot de ajutor umanitar va fi de folos refugiaților. Pe viitor, desigur, vom colabora cu partea moldovenească în acest sens.”

În prezent, în Republica Moldova se află peste 98 de mii de refugiați ucraineni. Jumătate dintre ei sunt minori. La începutul lunii martie, Ambasada Chinei a donat pentru ajutorarea refugiaților 100 de mii de dolari, la solicitarea Primăriei municipiului Chișinău.

loading...

Comments are closed.