Un mercenar rus a încercat să ajungă la Chișinău, dar a fost întors din drum

Pentru 34 de cetățeni străini s-a aplicat refuzul de intrare în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore. Printre persoanele neautorizate la trecerea frontierei a fost și un mercenar rus.

În contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, dar și cu partenerii internaționali, a fost posibilă depistarea unui cetățean al Rusiei, identificat ca mercenar din cadrul brigăzii internaționale „Пятнашка”. Străinul a fost depistat în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău și acesta intenționa să ajungă în Ucraina, tranzit teritoriul țării noastre.

Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat și după măsurile de filtrare instituite a fost întors pe cale aeriană în statul de pornire.

Pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

În continuare, Poliția de Frontieră în cooperare cu autoritățile naționale competente și partenerii internaționali va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share