Un minor de 17 ani, condamnat la închisoare pentru 33 de episoade de furt și o răpire de automobil

 

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 15 iunie 2023, un tânăr de 17 ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 33 de episoade de furt și un episod de răpire a mijlocului de transport, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar pentru minori și tineri.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în perioada anilor 2021-2022, a sustras pe ascuns, aflându-se în incinta diferitor locații (cafenele, oficii, clinici, farmacii, magazine, buticuri, automobile, inclusiv în holul unui hostel din capitală, într-un cabinet stomatologic și în foișorul amplasat în curtea unei biserici) bunuri printre care portmonee, telefoane mobile, camere video, televizoare, căști, aparate foto, boxe, țigări electronice, laptopuri, etc. de la diverse persoane.

Suma totală a prejudiciilor cauzate părților vătămate se estimează la 475 348 lei.

Tot el, la 22 august 2021, pe timp de noapte, aflându-se în mun. Chișinău, str. Andrei Doga, a răpit automobilul de model „BMW E36”, deplasându-se în sectorul Centru al mun. Chișinău, unde a fost stopat de inspectorii de patrulare, fiind ridicat automobilul și transmis la parcarea specializată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share