Un minor din Ialoveni riscă ani grei de închisoare după ce și-a ucis un consătean

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a cauzei penale intentate în privința unui minor de 15 ani, învinuit de omor premeditat.

Potrivit acuzatorilor, învinuitul, la data de 17 septembrie 2023, aproximativ la ora 22:30, s-a deplasat la domiciliul victimei, care s-a dovedit a fi un bărbat de 34 de ani, locuitor al unui sat din raionul Ialoveni.

Acționând cu intenție directă, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, având scopul de a-l omorî pe bărbat, urmare a unui conflict care a avut loc între ei în aceiași zi, a bătut la ușa casei acestuia și i-a solicitat să iasă în curte. Imediat, i-a aplicat în zona toracică, o lovitură cu un cuțit de bucătărie pe care îl avea asupra sa, luat din timp de la domiciliul său.

Învinuitul a refuzat să facă declarații la caz.

Potrivit legii, omorul premeditat se sancționază cu închisoare de la 10 la 20 ani sau cu detențiune pe viață, minorii beneficiind de reducerea pedepselor în limitele prevederilor Codului penal.

Reamintim că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

În rezultat, victima a decedat la scurt timp, în rezultatul șocului hemoragic.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share