Politic

Un moldovean care a plecat la Paris acum 25 de ani: Ești FALSĂ Maia Sandu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tot mai mulți moldoveni din diaspora îi transmit mesaje critice Maiei Sandu prin care o acuză de trădare și minciună. Moldovenii de peste hotare s-au simțit trădați atunci când lidera PAS a decis să le fure șansa de a avea propriul reprezentant în Parlament, candidând pe circumscripția 50, Europa de Vest.

Vasile Calmațui, un moldovean stabilit în Franța de peste 20 de ani, a scris pe profilul său de facebook că Maia Sandu minte atunci când declară că a candidat pe diaspora pentru a mări numărul de votanți peste hotare.

În continuare publicăm întreg mesajul postat de basarabeanul din diaspora:

#EștiFalsăMaia nr.1
Maia Sandu (MS) afirmă că a candidat pentru a mări numărul de votanți peste hotare. Minciună!
La parlamentarele din 2014 au votat peste hotare 71639 cetățeni. În turul 1 de la prezidențialele din 2016 au votat mai puțini – 66843, cu toate că și MS a participat. Deci care-i „aportul mobilizator” al MS între cele două scrutine? Niciunul sau poate chiar negativ.
În turul 2 de la prezidențiale au votat mult mai mulți – 138281. MS își atribuie meritul dar mulți dintre votanții suplimentari au venit la vot pentru a scăpa RMoldova de rușinea de a-l avea pe Dodon președinte, mobilizarea s-a făcut împotriva lui.
Sau și în 2019, pentru a mări prezența la vot, MS dorește să-l cheme în ajutor pe Dodon, fostul său coleg de proteste?

PS: eu înțeleg că unii pot fi afectați cînd află că idoul lor este fals. Nu vă supărați pe adevăr, acceptați realitatea sau încercați s-o schimbați. Și nu vă faceți idoli!
PPS: eu nu candidez pentru a denigra pe MS sau pentru a fi „iepurașul” cuiva (nu-s!). Dar pentru a cîștiga aceste alegeri. Va fi greu pentru că foarte rar în RMoldova cîștigă cel ce merită. Pentru că cetățenii RMoldova sînt mințiți zi și noapte, de zeci de ani de zile. Și în fiecare 4 ani basarabenilor li se prezintă falși salvatori în umbra cărora stau aceleași clanuri mafiotice de sorginte post-sovietică.

Precizăm că Vasile Calmațui a decis pe data de 2 ianuarie să candideze pe circumscripția nr. 50, Europa de Vest. În prezent, Calmațui stringe semnăturile necesare pentru a putea candida. Vasile Calmațui a plecat la Paris acum 25 de ani pentru a-şi continua studiile. A absolvit facultatea Relaţii Economice Internaţionale, apoi a urmat o facultate de informatică. Ulterior s-a angajat în calitate de inginer la o firmă din Paris, iar în urma experienţei acumulate, şi-a înfiinţat propria afacere.

loading...

Comments are closed.