Alte știri

Un moldovean circula pe drumurile naționale cu actele expirate și falsificate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean continua să circule cu automobilul cu actele în neregulă, deși fostul proprietar al mașinii îl anunțase că acestea sunt expirate, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ilegalitatea acestuia a fost deconspirată de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Soroca, în urma valorificării unei informații operative.

La data de 10 august, ora 19:10, la intrarea în orașul Soroca, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un Mercedes Benz, înmatriculat în Lituania. Pentru mijlocul de transport exista informația că proprietarul acestuia ar circula pe drumurile naționale cu actele expirate și falsificate. Astfel, în urma verificărilor riguroase s-a confirmat informația operativă. Toate actele prezentate pentru autoturism aveau termenul de valabilitate expirat, mai mult că au apărut suspiciuni de falsificare a reviziei tehnice și asigurării auto Cartea Verde. Totodată, în baza de date a Poliției de Frontieră figura ca ultima intrare în Republica Moldova încă din anul 2015, ceea ce ar însemna că depășise cu mult timp termenul de ședere pe teritoriul țării noastre.

La audieri persoana și-a recunoscut vina. Bărbatul de 31 de ani a declarat că automobilul a fost procurat contra sumei de 1150 de euro și fostul proprietar l-a anunțat despre prezența unor încălcări la actele de însoțire a vehiculului.

Urmare a celor depistate, bărbatul este cercetat în conformitate cu art.287 al.9, 287 cu indicele 3, al.2 Cod Contravențional și art.361, al.1 Cod Penal al Republicii Moldova. Automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Soroca. Cazul este cercetat în continuare de către angajații Direcției regionale NORD.

Citește și: În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au depistat patru acte falsificate la ieșirea din Republica Moldova

loading...

Comments are closed.