Un moldovean cu antecedente penale și căutat de mai bine de 5 ani, a fost reținut în PTF Otaci

După cinci ani de la comiterea unei infracțiuni în Republica Moldova, un conațional a fost reținut. Bărbatul revenea acasă din Ucraina, fiind depistat în punctul de trecere a frontierei Otaci.

În data de 20 mai 2024, pe direcția pietonală s-a prezentat pentru formalitățile de control cetățeanul moldovean de 45 de ani, identificat ca locuitor al raionului Călărași. În cadrul verificărilor s-a stabilit că din anul 2018 pe teritoriul Republicii Moldova bărbatul este dat în căutare de către Poliția de Frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, în acest sens fiind pornită o cauză penală.

Din cercetările suplimentare s-a aflat că moldoveanul ar fi comis o infracțiune și în Ucraina, ispășind pedeapsa în închisoare în această perioadă de cinci ani.

În fapt, bărbatul a fost escortat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord la Procuratura raionului Ocnița, în vederea desfășurării acțiunilor de urmărire penală inițiate pe caz. Investigațiile continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share