Un moldovean din diaspora critică dur TV8 și pe Natalia Morari: O televiziune propagandistică!

Un moldovean din diaspora critică dur TV8 și pe Natalia Morari, O televiziune propagandistică, mass media moldova, dezinformare 
 

Culmea jurnalismului în Moldova‬ e să ceri bani publicului “pentru o televiziune cu opinii libere și echidistante” iar pe pagina ta să ștergi orice opinie contradictorie. E vorba de Mariana Rață de la TV8 căreia nu-i place adevărul – că TV8 e televiziunea propagandistei Natalia Morari.

Pentru cei ce nu știu, TV8 e succesorul TV7 care aparținea lui Chiril Lucinschi, care e soțul Nataliei Morari (nu contează dacă sînt căsătoriți oficial sau nu). Chiril e fiul lui Petru Lucinschi (fostul președinte al RMoldova) care avea 4.8% din Unibank și credite luate din sistemul bancar (da-da, acele credite neperformante care au pus pe brînci bănci în RMoldova). Chiril e și fratele lui Sergiu Lucinschi care e condamnat la 3 ani de închisoare în România pentru trafic de influență.

Și ca acum să înțelegeți mai bine, Natalia Morari (soția lui Chiril deci nora proprietarului de bancă) e o mare luptătoare cu “sistemul corupt”. De fapt, e o luptătoare “de mic copil” – fiind proaspătă jurnalistă, a reușit să deconspire “scheme de spălări de bani” (în Moscova!), iar fiind în sferele/dormitoarele puterii din RMoldova nu a văzut miliardele tranzitînd sistemul bancar al familiei sale.

PS: da, în acest caz sînt importante relațiile de rudenie, ele stau la baza unui clan politico-mediatico-financiar. În acest caz e vorba de clanul Lucinschi-Filat-Țopa (din care fac parte și Maia Sandu și Andrei Năstase)
PPS: și dacă Mariana Rață își spune “jurnalistă de investigații”, poate caută și spune spectatorilor din ce bani a fost creată TV7/TV8? Poate mai spune cum a fost finanțat restaurantul din Chișinău a Nataliei Morari (numit “Propaganda”, evident!)?

autor: Vasile Calmațui, Paris 

Total
0
Shares
Total
0
Share