Un moldovean, prin la vamă cu permis de conducere fals. A declarat că urma să i-l transmită altei persoane

Și-a asumat rolul de curier, iar în consecință riscă o cercetare pe numele său pentru deținerea documentelor oficiale false. Asupra unui conațional a fost depistat un permis de conducere, eliberat pe numele unei persoane necunoscute, cu indici de falsificare.

În seara de 29 noiembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a apropiat la pista de control un autocar de la ruta „Moldova-Italia”.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontiera au dispus efectuarea unor controale suplimentare a pasagerilor. Drept urmare, camuflat în buzunarul scurtei unui conațional de 38 de ani, s-a depistat un permis de conducere, care ar fi emis de către autoritățile din Republica Moldova pe numele unei persoane necunoscute.

La verificarea minuțioasă a documentului, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul este neveridic, conținând semne vădite de falsificare.

În declarații, conaționalul a precizat că actul aparține unui conațional aflat în Italia și urma ca acest document să i-l transmită.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale. Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share