Actualitate

Un moldovean și-a procurat permisul de conducere fără a se înscrie măcar la vreo școală auto. A achitat 100 de euro pentru trei categorii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean și-a procurat permisul de conducere fără a se înscrie măcar la vreo școală auto. Bărbatul a achitat 100 de euro pentru a putea conduce trei categorii de mijloace de transport, însă planurile i-au fost zădărnicite de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni. 

Angajații Direcției regionale Vest efectuează cercetări pe numele unui bărbat originar din raionul Ștefan Vodă. Acesta se deplasa cu o cursă regulată spre Franța. În timpul verificărilor actelor de călătorie, pasagerul de 31 de ani a declarat că nu deține alte acte asupra sa. Totuși conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. În rezultatul căruia, în geanta personală a bărbatului a fost depistat un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele său cu semne rezonabile de falsificare.

Audiat, tânărul a recunoscut că și-a perfectat actul contra sumei de o sută de euro, cu patru ani în urmă, în timp ce se afla la muncă în Federaţia Rusă. Persoana care l-ar fi ajutat a contactat-o de pe un site cu anunțuri din Republica Moldova. Documentul neveridic i-a fost transmis ulterior prin intermediul unei curse regulate.

Pe numele bărbatului s-a întocmit proces verbal de constatare, iar permisul de conducere a fost ridicat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnice speciale. În baza rezultatului, se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere.

loading...

Comments are closed.