Un moldovean și un georgian, prinși la vamă cu permise de conducere false

La trecerea frontierei de stat au fost depistați doi călători care dețineau permise de conducere falsificate.

În declarații, ambele persoane au recunoscut că documentele sunt cumpărate. Cazurile au fost înregistrate ieri, 19 decembrie 2023.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a apropiat un autoturism, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Georgiei, în vârstă de 50 de ani.

Persoana a fost supusă unui control special, iar în rezultat s-a descoperit un permis de conducere ucrainean. Actul conținea indici de falsificare.

Străinul a declarat că prin intermediar și-a perfectat permisul, contra sumei de 700 USD. Acesta și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a prezentat pentru formalitățile de control un conațional de 21 de ani, pasager la o ruta ocazională. În cadrul controlului de nivelul doi, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere românesc. Actul vizibil prezenta indici de falsificare.

La audieri, tânărul a declarat că documentul a fost obținut în Franța, în schimbul unei sume de 150 EUR.

Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării circumstanțelor, iar documentele falsificate fiind transmise în laboratorul criminalistic al Poliției de Frontieră pentru expertiză.

Total
0
Shares
Total
0
Share