Un moldovean și un rus au fost depistați cu acte falsificate la vamă

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi conducători auto care au prezentat acte falsificate în cadrul controlului de documente. Din declarații, ambii șoferi ar fi plătit sute de euro și mii de ruble pentru falsurile depistate.

În punctul de trecere a frontierei Leova s-a apropiat la linia de control un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

La volanul mașinii a fost legitimat un bărbat de 51 ani, deținător al cetățeniei ruse. În timpul controlului de specialitate, polițistei de frontieră i-a părut suspect permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile de baștină. Actul se deosebea în mod clar de unul original, prezentând diferențe în aspect și conținut. În cercetările primare, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a stabilit că permis de conducere este falsificat. În declarații bărbatul a recunoscut că achiziționase permisul, contra sumei de 5000 RUB, prin intermediul unei persoane identificate în mediul online.

În punctul de trecere a frontierei Cahul a fost depistat al doilea șofer, un cetățean moldovean de 38 de ani. Acesta s-a prezentat la volanul unei autoutilitare cu numere de înmatriculare moldovenești. Printre documentele prezentate a fost și certificatul de asigurare auto Carte Verde, care ar fi emisă de către o companie de asigurare din Lituania. În cadrul verificărilor, efectuate în comun cu ofițerul FRONTEX, a fost constatat că asigurarea auto este falsificată, cât și lipsea în baza de date a autorității emitente. Conform declarațiilor, șoferul tentat de oportunitatea de a economisi a ales să achiziționeze Cartea Verde la un preț de 500 EUR.

Documentele au fost ridicate și vor fi transmise în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supuse expertizei.

Total
0
Shares
Total
0
Share