Un moldovean și un ucrainean prinși cu acte false la frontieră

Acte false

Carte de identitate românească și un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile din Ucraina, identificate cu semne vizibile de falsificare, anunță Echipa.md

Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST cercetează pentru uz de fals în acte un conațional, care avea intenția de se angaja pe teritoriul Germaniei și un cetățean al Ucrainei, care se deplasa spre Iași, România.

În punctul de trecere Leușeni, printre pasagerii rutei Moldova – Germania se afla și un locuitor al satului Japca, raionul Florești, asupra căruia s-a depista o carte de identitate românească cu indici necaracteristici originalului. Audiat, tânărul în vârstă de 21 de ani a comunicat că intenționa să se legitimeze în calitatea de cetățean al României pe teritoriul Uniunii Europene pentru a obține un loc de muncă. Acesta a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 200 de euro.

Un alt document, vădit falsificat, a fost depistat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni pe direcția ieșire din țară. Bărbatul, originar din Ucraina a oferit, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, permisul de conducere cu elemente rezonabile de falsificare. Acesta s-a apropiat la linia de control, aflându-se la volanul mijlocului de transport de model Volvo XC 60, cu plăcuțele de înmatriculare ucrainene. Interogată, persoana în vârstă de 34 de ani a comunicat că și-a perfectat actul din cauza stării deteriorate al acestuia, iar detalii nu cunoaște.

După întocmirea proceselor- verbale de constatare și audiere, documentele au fost remise spre efectuarea expertizei tehnico-juridică. Polițiștii de frontieră examinează circumstanțelor sub toate aspectele legale.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share