Un moldovean va petrece următorii 13 ani după gratii, pentru vătămare integrității corporale, care a dus la decesul victimei

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care a dus la decesul victimei, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 13 ani, cu executare în penitenciar de tip închis, comunică telegraph.md

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, în seara zilei de 30 octombrie 2022, cu un alt bărbat, au venit la un protest în Chişinău.

După ce rutiera care i-a transportat la protest a plecat, din motiv că nu puteau să se întoarcă în satul natal, au decis să înnopteze la o prietenă în sectorul Botanica al capitalei, împreună cu mai multe persoane, care la fel nu aveau unde dormi.

Ulterior, după ce au consumat cu toții alcool, fiind în stare de ebrietate, inculpatul acționând în complicitate cu amicul său, au inițiat un conflict cu unul din bărbații prezenți, și i-au aplicat multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste diferite părţi ale corpului.

Conform concluziei raportului de expertiză, victimei i-a fost cauzată traumă închisă a cutiei toracice, traumă cranio-cerebrală închisă și alte vătămări, ce au dus la decesul ei, survenit peste 5 zile.
Inculpatul a pledat nevinovat.

Complicele său, a fost condamnat printr-o sentință pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani la 23 ianuarie 2023, la 9 ani de închisoare din motiv că și-a recunoscut integral vinovăția și a beneficiat de reducerea limitelor pedepsei.

Total
0
Shares
Total
0
Share