Un muzeu de artă din Odesa a fost avariat în urma unui atac rusesc, iar cinci persoane au fost rănite

Atacuri cu drone rusești asupra orașului Odesa, efectuate duminică noaptea, s-au soldat cu cel puțin cinci răniți, au incendiat camioane cu cereale și au avariat una dintre principalele galerii de artă din oraș, au declarat oficiali ucraineni din portul de la Marea Neagră, scrie News.ro

„La 6 noiembrie, Muzeul Național de Artă din Odesa împlinește 124 de ani”, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa. „În ajunul zilei de 6 noiembrie, rușii au “felicitat” monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a lovit în apropiere”, a afirmat oficialul regional. Pereții clădirii au fost avariați, unele ferestre și geamuri au fost sparte, a informat el.

Muzeul Național de Artă din Odesa, aflat într-unul dintre cele mai vechi palate din Odesa, adăpostea înainte de război peste 10.000 de opere de artă, inclusiv picturi ale unora dintre cei mai cunoscuți artiști ruși și ucraineni de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Primăria din Odesa a publicat un videoclip care arată ferestrele aruncate în aer și resturi din interiorul a ceea ce a spus că este muzeul de artă.

Pe strada din apropierea muzeului, atacul a lăsat o groapă adâncă de câțiva metri. Potrivit autorităților municipale, o persoană a fost rănită acolo.

Guvernatorul Kiper a precizat că toți cei cinci răniți, din jurul orașului, au fost spitalizați.

El a spus că 15 drone lansate de Rusia au fost distruse deasupra orașului. Mai multe clădiri rezidențiale înalte au fost avariate, iar un siloz și camioane cu cereale au luat foc, dar incendiul a fost stins rapid.

Nu este clar dacă clădirile și camioanele au fost lovite de drone sau de resturi care au căzut.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share