Un nou caz de rujeolă a fost confirmat la un copil de trei ani

pavel filip, svetlana cebotari, rujeola epidemie, cod portocaliu epidemie, vaccinare rujeola, vaccine copii
 

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează că rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave și îndeamnă părinții să își vaccineze copiii, ținând cont de situația epidemiologică la nivel național și regional.

De la începutul anului curent, în Republica Moldova, au fost raportate 37 de cazuri de rujeolă. Din numărul total, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate în municipiul Chișinău – 33, dintre care 18 au fost înregistrate în focarul dintr-un centru de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău.

În anul 2024, câte un caz de rujeolă a fost înregistrat în rn. Orhei (în luna ianuarie), rn. Ialoveni (în luna februarie) și rn. Anenii Noi (în luna martie).

Un caz de îmbolnăvire a fost confirmat recent la un copil cu vârsta de 3 ani, nevaccinat, dintr-o familie cazată într-un alt centru de plasament temporar pentru refugiați din satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă.

Alte cazuri cu suspiciune la rujeolă printre persoanele contacte se află în proces de investigare.

ANSP amintește că tratament specific contra rujeolei nu există, dar putem preveni boala prin VACCINARE. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share