Actual

Un nou dosar penal pe numele lui Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, este vizat într-un nou dosar penal, în care îi sunt imputate două capete de acuzare. Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media. Cele două capete de acuzare se referă la încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmării penale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Alexandr Stoianoglo se afla în arest la domiciliu din 8 octombrie. Procurorii au finalizat urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depășire a atribuțiilor de serviciu. Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163,9 mii de lei, deși în privința procurorului se efectua o urmărire penală, iar, potrivit legii, în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației.

Alexandr Stoianoglo mai este acuzat abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Pe toate capetele de acuzare pledează nevinovat.

loading...

Comments are closed.