Alte știri

Un nou lot de 100 mii de teste pentru depistarea COVID-19 va fi achiziționat în scurt timp, anunță MSMPS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile au luat decizia de achiziționa cu suportul Băncii Mondiale 100 mii de teste pentru depistarea COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru IP AIS MOLDPRES.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit sursei citate, în prezent, în rezervele Agenției Naționale de Sănătate Publică sunt încă peste 70 mii de teste, însă împreună cu specialiștii se discută și despre procurarea altor loturi.

Șeful de la sănătate a precizat că, la momentul de față se desfășoară și procesul de achiziții pentru vaccinul antigripal. „S-au făcut deja achiziții prin intermediul UNICEF și vom primi și o donație din partea SUA. De asemenea, suntem în proces de achiziție centralizată a 100 mii de doze de vaccin, care va fi repartizat conform graficelor tradiționale”, a spus Dumbrăveanu.

Ministrul a precizat că țara noastră a transmis recent o solicitare către Alianța Globală pentru vaccinuri în care a cerut ca în cazul în care va fi elaborat un vaccin anti COVID-19, acceptat de OMS, să ne includă în lista de așteptare pentru a fi asigurați ca stat cu acest panaceu.

loading...

Comments are closed.