Un nou model de evaluare a apartamentelor din orașe a intrat în vigoare în Republica Moldova

Ordinul respectiv al Agenției de Geodezie, Cartografie și Cadastru a intrat în vigoare, fiind publicat în Monitorul Oficial din 21 mai, scrie Infomarket.md

Noul model va fi aplicat de către ÎS “Cadastrul bunurilor imobile” în procesul de evaluare și reevaluare în masă în scopuri fiscale, obiectele cărora sunt toate apartamentele din clădirile rezidențiale situate în orașele din Republica Moldova.

Documentul include formule de determinare a valorii de evaluare a apartamentelor; hărți ale zonelor valorice și descrierea acestora; coeficienți ai factorilor valorici aplicați în evaluarea apartamentelor.

De menționat că, în luna aprilie, a intrat în vigoare un nou regulament privind evaluarea sau actualizarea valorii de inventar a bunurilor imobile în scopuri fiscale, potrivit căruia în regiuni vor fi create comisii speciale de inventariere și evaluare a bunurilor imobile. Acestea vor fi responsabile, printre altele, de determinarea valorii bunurilor imobile în scopuri fiscale, iar aceste date vor fi transmise serviciilor de colectare a impozitelor și taxelor locale.

Total
0
Shares
Total
0
Share