Alte știri

Un număr record de producători moldoveni vor participa la Ziua Națională a Vinului în acest an. Detalii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acest lucru a fost anunţat de Oficiul Național al Viei și Vinului, menționând că a 17-a Zi Națională a Vinului va avea loc sub sloganul „Vinul Moldovei. Din inimă”. Potrivit directorului Oficiului Național al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin, Ziua Națională a Vinului din acest an va fi dedicată vinării din regiunile cu indicație geografică protejată (IGP) – vor fi cu 15 mai mult decât anul trecut.

Vizitatorii prezenți pentru degustare de vinuri cu IGP, care este un semn de calitate, tradiție și esența dragostei faţă de vinificație şi garantează autenticitatea produsului. Timp de 2 zile în centrul capitalei, 60 de vinificatori vor oferi spre degustare vinuri din întreaga țară. Piața Marii Adunări Naționale va fi împărțită în mai multe zone, inclusive Orăşelul artiștilor populari, care va găzdui expoziția de artizanat, Curtea ţăranului unde va putea fi urmărit procesul de fabricare a vinului.

Cei care vor dori să descopere diversitatea de vinuri din Moldova vor putea participa la tururi de vinuri in intreaga ţară. În cadrul școlii tradiționale de vinuri va avea loc o serie de cursuri de master, conduse de somelieri profesioniști, care vor familiariza participanții cu intricaciile consumului corect de vin moldovenesc.

Timp de două zile pe scenă vor evolua fi ansambluri populare din diferite regiuni ale țării, iar serile le veţi putea petrece în compania unor trupe și interpreți renumiți din Moldova. Pentru prima dată în istoria sărbătorii, Ziua Națională a Vinului va avea loc simultan în țară și în străinătate – în România: între 5 și 7 octombrie, Ziua Națională a Vinului va avea loc la Snagov. Peste 20 de vinificatori moldoveni își vor prezenta produsele sub marca unică „Vinul moldovenesc”. Legenda vie „, iar vizitatorii vor putea gusta sute de tipuri de vin cu indicație geografică protejată.

Programul cultural al evenimentului va include concerte susţinute de Zdob și Zdub și Carla s Dream. Ziua Vinului din Snagov va fi difuzată pe ecranele instalate în Piața Marii Adunări Naționale. În acelaşi timp, un stand al vinificatorilor din România va fi prezentat în PMAN din Chişinău.

loading...

Comments are closed.