Social

Un operator de telefonie mobilă se face vinovat de incendiul groaznic de pe strada Academiei din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Laboratorul Experimental Antiincendiar a stabilit cea mai probabilă cauză de producere a incendiului la Institutul de Zoologie. Focul ar fi izbucnit în urma unui scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare a sistemului de retranslare al unui operator de telefonie mobilă, comunică MOLDPRES.

Liliana Pușcașu, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a menţionat că după efectuarea cercetării statice și dinamice a locului arderii, angajații IGSU au venit cu o concluzie.

Potrivit specialiștilor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, incendiul s-a produs cel mai probabil în urma unui scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare a sistemului de retranslare al operatorului de telefonie mobilă. Concluzia specialiștilor a fost inclusă în încheierea privind cercetarea incendiului de pe str. Academiei nr. 1 din capitală și a fost remisă organelor de drept”, a spus Puşcaşu.

Acoperișul Institutului de Zoologie a ars în totalitate la data de 20 aprilie curent. La lichidarea focului care se vedea de la câteva cartiere au intervenit peste 100 de pompieri cu 14 autospeciale.

loading...

Comments are closed.