Social

Un pescar ucrainean, cercetat penal pentru trecerea clandestină a frontierei Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 a identificat printre persoanele care pescuiau pe râul Nistru un cetățean al Ucrainei, care a traversat clandestin frontiera de stat. Bărbatul nu și-a putut justifica prezența pe malul moldovenesc al râului, dar cert este că se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 23 iulie a.c., conform dispoziției de lucru în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1, polițiștii de frontieră au supus unor verificări pescarii, aflați la prins pește pe râul Nistru. În rezultat, una din persoane nu a putut prezenta documentele ce i-ar permite aflarea în zona de frontieră, ba mai mult să pescuiască. Cercetările adiționale au scos la iveală că de fapt bărbatul de 57 de ani este cetățean al Ucrainei, cu viză de domiciliu în Odessa. Deși cetățeanul a ezitat să ofere o explicație privind aflarea sa în Republica Moldova, polițiștii de frontieră au stabilit ilegalitatea comisă de acesta.

Ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale EST au inițiat cercetări pe numele bărbatului privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.362 al.1 al CP al RM. Cel din urmă a fost deferit autorității de frontieră din Ucraina, conform acordului de readmisie dintre state.

loading...

Comments are closed.