Un plan eșuat în 2015: „Republica basarabeană” trebuia să declanșeze ofensiva „lumii ruse” în România și Moldova!

Dezvăluire la nivel internațional, plan esuat În 2015, „republica basarabeană” trebuia să declanșeze ofensiva „lumii ruse” în România și Moldova, ucraina rusia, separatism, urss, putin moscova, ue, marea britanie
 

Rusia avea în plan crearea, în 2015, a așa-zisei „republici populare basarabene” care avea o importanta strategica în împingerea „granițelor lumii ruse” sau a „primăverii ruse” în interiorul României și al Moldovei, a declarat Vasili Hrițak, directorul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), în timpul unui speach în cadrul „Ukrainian week in London”, transmite presa ucraineană.

Lider al „Republicii Populare Basarabene”, în 2015, urma să devină un actual deputat al Radei Supreme a Ucrainei.

„Am fost nevoiti, în luna aprilie 2015, să trimitem grupul nostru blindat, forțele noastre speciale și anchetatorii și noaptea să executam un marș fortat de 700 de kilometri, de la Kramatorsk la Odesa. Acolo să efectuam un număr foarte mare de percheziții, rețineri, confiscări de explozibili și așa mai departe. Planul (lor) era să arunce în aer podul peste Limanul Nistrului și, de asemenea, podul peste Nistru și să proclame crearea Consiliul naţional basarabean”, a spus Hrițak.

El a adăugat că lider al „Consiliul naţional basarabean“ trebuia să fie numit un deputat de atunci al Radei Supreme, care este și astăzi deputat al Parlamentului de la Kiev.

„Detonând cele două poduri, sudul Basarabiei ar fi fost izolat de Ucraina, iar din Transnistria urmau să sosească așa-numiții „omuleți verzi”. După câte știti, acolo (în Transnistria) sunt dislocați mii de soldați și ofițeri ruși. Se urmărea crearea unui „consiliu popular basarabean”, de unde să se dezvolte ofensiva „Primăverii rusești” în interiorul Moldovei și României. Am stricat aceste planuri. Puțini oameni știu despre acest lucru, dar este ceea ce am reușit să facem”, a spus Hrițak.

Menționăm că, anterior, mai mulți analiști politici au scos în vileag așa-numitul plan „Novorossia”, pus la cale de Moscova pentru a-și subjuga Ucraina și R. Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share