Un pluton de militari moldoveni se află în Germania. Ce vor face acolo

Un pluton de militari ai Armatei Naţionale participă în perioada 13 octombrie – 4 noiembrie curent, la exerciţiul multinaţional „Combined Resolve XIX”, desfăşurat în Germania.

Potrivit comandantului contingentului, căpitanul Ion Sîrbu, militarii moldoveni execută, în comun cu colegii din armatele partenere, misiuni de planificare, pază, patrulare, cercetare, sprijin şi evacuare medicală. Scopul exerciţiului este pregătirea în comun a militarilor pentru operații internaţionale şi creşterea nivelului de interoperabilitate a militarilor Armatei Naţionale cu cei ale ţărilor partenere.

Sursa a menţionat că Armata Naţională a detaşat la „Combined Resolve XIX” ofiţeri, sergenți şi soldați din Brigada de Infanterie Motorizată “Moldova”.

La exerciţiul din acest an, care are loc la centrul multinaţional întrunit de instruire Hohenfels, sunt antrenaţi circa 4 200 de militari din Italia, Grecia, Georgia, România, Spania, Lituania, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Suedia, Finlanda, Slovenia, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii.

Total
0
Shares
Total
0
Share