Social

Un polițist a fost prins beat la volan. Ce riscă acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, dimineață, angajații Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului național de securitate publică au observat pe traseul M5 o Skoda care se deplasa neuniform.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

După ce au stopat automobilul, polițiștii au stabilit ca mașina era condusă de un bărbat de 40 de ani, locuitor al mun. Chișinău.

Fiind testat cu aparatul Drager s-a constatat o concentrație de 1.24 mg/l alcool în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Inspectoratul de Poliție Fălești pentru a fi documentat.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că bărbatul este coleg de-al lor și activează în cadrul Inspectoratului de Poliție Centru a Direcției de poliție a mun. Chișinău.

La moment Poliția din Fălești a pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar Direcția Inspectare Efectiv a demarat imediat o anchetă internă în acest sens.

Totodată, polițistului i-au fost prelevate și probe biologice.

Angajatul poliției riscă să fie cercetat penal în baza art. 264 prim din Codul Penal al Republicii Moldova pentru „Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe”.

Сonducerea Inspectoratului General al Poliției declară că nu tolerează asemenea comportament al angajaților, care prejudiciază imaginea instituției și a fiecărui polițist, urmând să fie întreprinse toate acțiunile legale în acest sens.

loading...

Comments are closed.