Un polițist din Fălești a fost trimis pe banca acuzaților

Procuratura raionului Fălești, a terminat urmărirea penală într-un termen restrâns şi a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui colaborator de poliție, angajat al Inspectoratului de poliție Fălești, care este învinuit în săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 324 alin.(4) din Codul penal (Corupere pasivă) şi art.332 alin.(l) din Codul penal (Fals în acte publice).

Astfel, colaboratorul de poliție este acuzat că, având în gestiunea sa un proces contravențional, pe parcursul lunii mai al anului 2020, aflând-se în exercițiul funcției a pretins şi primit ilegal de la un locuitor al raionului Fălești, bani în proporții ce nu depășesc 100 unități convenționale, pentru a nu întocmi în privința acestuia un proces-verbal cu privire la contravenție, precum şi a falsificat mai multe acte din cadrul procedurii contravenționale pe care o avea în gestiune, în interesul mituitorului.

În cazul în care instanța v-a constata vinovăția persoanei, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 324 alin.(4) din Codul penal, aceasta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1000 la 2000 unități convenționale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, iar pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.332 alin.(1) din Codul penal, aceasta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 850 la 1350 unități convenționale sau cu închisoare de până la 2 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share