Alte știri

Un porumbel scos la licitație cu 200 de euro s-a vândut cu 1,6 milioane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un porumbel de curse crescut în Belgia a stabilit un nou record de preț după ce a fost vândut cu 1,6 milioane de euro, informează BBC.

New Kim, o femelă în vârstă de doi ani, a fost scoasă la licitație la un preț pornind de la 200 de euro, însă a fost cumpărată cu suma uriașă de către un cumpărător din China.

Kurt Van de Wouwer, crescătorul și proprietarul lui New Kim, a declarat că el și familia lui au fost „șocați” de veste, potrivit agenției Reuters.

Recordul anterior era deținut de porumbelul Armando, vândut cu 1,25 milioane de euro la vârsta ce 4 ani.

Armando, denumit „Lews Hamilton al porumbeilor” după campionul mondial din Formula 1, era retras din competiții când a fost scos la vânzare, în 2019.

New Kim a câștigat o serie de competiții în 2018, însă a fost restrasă din activitatea competițională.

La fel ca și Armando, New Kim a fost vândută după un război al licitațiilor dus între doi cumpărători din China, țară unde cursele de porumbei au câștigat o mare popularitate în ultimii ani.

Porumbeii de curse pot avea urmași până la vârsta de 10 ani.

„Aceste prețuri sunt incredibile, deoarece vorbim despre o femelă”, a explicat Nikolaas Gyselbrecht, fondator și CEO al casei de licitații Pipa, pentru Reuters. „De obicei, masculii valorează mai mult pentru că pot produce mai mulți urmași”.

Sursa: DIGI24

Citește și: Pălăria căpitanului Jack Sparrow din „Pirații din Caraibe” şi cizmele din ”Pretty Woman” vor fi scoase la licitaţie

loading...

Comments are closed.