Un preot român a pierdut mănăstirea la care slujea la cazino! Ce-a urmat după?

jocuri de noroc, manastire pierduta la cazino, preoti beti, preoti pacatosi

O mănăstire din Iași a fost obligată de instanța să plătească peste 50 de mii de euro, bani pe care fostul stareț i-a împrumutat de la o persoană, după ce i-ar fi pierdut la casino. Păgubitul a cerut confirmarea datoriei, iar preotul a parafat documentul cu ștampila mănăstirii. Pentru că este vorba de o sumă mare, mănăstirea o va achita în rate.

În 2013, Vitalie, fostul stareţ al mănăstirii Golia, a împrumutat de la un angajat din primăria locală 50 de mii de euro sub pretextul că are nevoie de bani pentru plata utilităţilor şi pentru lucrări de restaurare. De fapt, ar fi pierdut banii la jocuri de noroc. Şi cum nu i-a înapoiat la timp, creditorul i-a cerut stareţului dovada în scris că îi este dator. Stareţul a semnat documentul şi l-a parafat cu ştampila Mănăstirii Golia. Iar apoi, cel care l-a finanţat pe şeful lăcaşului de cult a obţinut recuperarea datoriei în instanţă, scrie TV8.

S-a emis hotărâre definitivă. Mănăstirea a acceptat să returneze acești bani deși consideră că nu se cuvine, pentru că banii respectivi nu au fost împrumutați mănăstirii ci fostului stareț în nume personal”, a declarat Marian Timofte, văcar administrativ, Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Deși nu a recunoscut niciodată, fostul stareț al Mănăstirii Golia ar fi avut patima jocurilor de noroc, de aici și nevoia de a împrumuta bani. Acesta a fost demis din funcție, iar acum slujește în altă arhiepiscopie. Enoriașii nu cred că așa ceva ar fi posibil.

E aberant așa ceva. Nu cred că a putut să facă așa ceva”.

Fiecare om este supus greșelii. Nu pot să comentez. Este dureros. E foarte dureros”.

Judecătorii au stabilit că mănăstirea Golia trebuie să plătească 51.500 de euro, adică datoria, dar și 1.000 de euro daune și cheltuieli de judecată. Funcționarul din Primăria Iaşi susţine că banii împrumutaţi proveneau de la fiul său, care lucrează în Austria.

Total
0
Shares
Total
0
Share