Un prim caz de gripă porcină a fost depistat la un om în Marea Britanie

Un prim caz al unui virus al gripei porcine a fost detectat la om în Regatul Unit, anunță Agenția britanică a securității sanitare (UKHSA), scrie News.ro

„UKHSA a declarat un caz la om confirmat și izolat al viusului gripei A(H1N2)v”, a anunțat într-un comunicat, luni, agenția, precizând că este vorba despre o ”premieră” în regat.

Acest caz a fost detectat ”în cadrul supravegherii naționale obișnuite” realizată de către autoritățile sanitare, precizează ea, adăugând că persoana respectivă ”a suferit de o boală benignă și s-a restabilit complet”.

Sursa infecției aceste persoane ”nu a fost încă determinată și face în continuare obiectul unei anchete”, anunță UKHSA.

”Avționăm să trasăm rapid contactele apropiate (ale persoanei infectate) și să reducem orice eventuală contaminare”, a anunțat directoarea generală a UKHSA Meera Chand.

Virusul H1N2 este unul dintre ”principalele subtipuri de virus al gripei procine la porci și infestează ocazional oameni, în general după o expunere directă sau indirectă la porci sau medii contaminate”, precizează agenția britanică.

Aproximativ 50 de cazuri de transmitere al virusului gripei H1N2 la om au fost înregistrate în lume, începând din 2005.

Cazurile umane de infecție cu virusul gripei procine sunt în general benigne, însă au fost semnale și unele cazuri grave.

Total
0
Shares
Total
0
Share