Social

Un proiect al guvernului va prevedea până la 7 ani de închisoare pentru răspândirea bolilor epidemice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care nu respectă măsurile de prevenire a bolilor epidemice vor fi pedepsite cu trei ani de închisoare sau cu amendă de până la 50.000 de lei. Cel puțin așa prevede un proiect al Cabinetului de Miniștri, care, pentru a intra în vigoare, trebuie aprobat și de Parlament.

În cazul în care acțiunile lor au drept consecință decesul vreunei persoane sau degradarea substanțială a sănătății altora, cei care vor fi găsiți vinovați ar putea fi condamnați la cel mult șapte ani de închisoare.

Pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, amenda pentru persoanele fizice va fi de maxim 25.000 de lei, iar pentru cele juridice, de cel mult 75.000 de lei. Tot cu 25.000 de lei se pedespește completarea, în mod intenționat, cu date false a fișei epidemiologice, sau refuzul de a o completa.

La recomandarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Guvernul va avea dreptul să decidă interzicerea manifestațiilor publice, iar, prelucrarea categoriilor speciale de date cu caracter personal va fi permisă și în cazul riscului de declanșare a unei urgențe de sănătate publică.

Citește și: Din 30 de persoane testate repetat pentru coronavirus, 28 sunt negative, iar 2 vor fi reexaminate

loading...

Comments are closed.