Alte știri

Un pui de urs a fost eutanasiat pentru că oamenii își făceau selfie cu el

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din Oregon (SUA) au anunțat că au fost nevoite să eutanasieze un pui de urs negru (baribal), după ce acesta devenise prea prietenos cu oamenii, care obișnuiau să-i dea mâncare și să facă selfie-uri cu el. De la începutul lui iunie, poliția primea frecvent telefoane care anunțau prezența ursului, văzut de obicei pe lângă un debarcader din parc, relatează CNN.

Joia trecută, polițiștii au găsit animalul înconjurat de o grămadă de amestecuri de fructe uscate și nuci, plus semințe de floarea-soarelui, mâncare ce părea să fie lăsată intenționat de vizitatori. Autoritățile au ajuns la concluzia că ursul devenise mult prea obișnuit cu prezența umană, ceea ce putea fi o amenințare pentru siguranța oamenilor, așa că au luat dificila decizie de a-l eutanasia.
 
Cu câteva zile înainte, poliția postase pe Twitter un avertisment către cei care vizitau parcul natural, cerându-le să evite animalul. Asta, după ce agenții au descoperit că mai multe persoane făcuseră selfie-uri cu ursulețul. Animalul avea între 2 și 3 ani și cântărea aproape 50 de kg. Ar fi putut fi relocat, dacă nu ar fi devenit atât de obișnuit cu prezența umană, au explicat autoritățile.
 
Nu numai că a hrăni sau a te apropia de un animal sălbatic este periculos pentru oameni, dar și animalele sunt puse în pericol de asemenea contacte. „Junk food” poate îmbolnăvi urșii. În plus, urșii iau mirosul mâncării și se pot apropia de zonele cu gunoi, unde există și prezență umană. Tocmai de aceea, pentru siguranța oamenilor, dar și a animalelor, exemplarele care devin prea obișnuite cu prezența umană sunt eutanasiate ca măsură de precauție.
 
loading...

Comments are closed.