Alte știri

Un român care se dădea drept medic a agresat sexual şi a violat mai mulţi copii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţia din București a reţinut joi un bărbat de 37 de ani care este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni de agresiune sexuală şi viol asupra unor minori. Conform unor surse judiciare, în urmă cu 7 ani, acelaşi bărbat a înşelat mai multe firme, de la care a comandat diverse echipamente medicale. Escrocheria consta în a se recomanda atunci drept „doctorul Koman”, angajat al Fundaţiei pentru SMURD, scrie Libertatea.ro

Falsul medic care agresa sexual copii a fost prins după ce, la 21 septembrie 2020, unul dintre părinţi a mers la Poliţie, împreună cu fiul abuzat. Copilul a declarat că, în urmă cu câteva zile, un alt băiat l-a condus la un „cabinet medical” unde, un bărbat care s-a prezentat ca fiind medic, l-a agresat sexual, atingându-l în zonele intime.

Cercetările au fost preluate de Biroul Agresiuni Sexuale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, iar investigaţiile efectuate au condus la identificare altor 3 minori care au interacţionat cu falsul medic.

În urma audierilor victimelor şi în baza probelor adunate, s-a stabilit că bărbatul îi convingea pe copii că e cadru medical, purtând halat alb şi având în „cabinet” un instrumentar medical, iar apoi proceda la examinări corporale asupra copiilor, precum şi la alte gesturi şi acte de natură sexuală.

Bărbatul a fost identificat, iar joi locuinţa lui a fost percheziţionată. Poliţiştii au descoperit acolo mai multe ştampile, instrumentar medical, halate de tip medical şi documente care i-ar fi atestat bărbatului profesia de medic.

V.C. a fost condus la audieri şi ulterior reţinut. El este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, viol şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

În ianuarie 2013, acelaşi bărbat a fost arestat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dezvăluie surse judiciare.

V.C. se recomanda atunci ca fiind „doctorul Koman”, reprezentant al Fundaţiei pentru SMURD. La domiciliul lui au fost găsite ştampile cu numele lui şi ale mai multor entităţi oficiale din România, „ştampile ce au fost aplicate pe mai multe contracte de vânzare – cumpărare false”, conform unui comunicat al Poliţiei Române.

V.C. avea în casă poze cu el în uniformă medicală, dar şi ecusoane, epoleţi, embleme şi vestimentaţie inscripţionată, pe care, cel mai probabil, le-a folosit în comiterea de infracţiuni.

În cursul anului 2012, el a contactat mai multe societăţi comerciale, de la care a comandat, în numele Fundaţiei pentru SMURD, diverse echipamente medicale, folosindu-se de documente falsificate.

Bărbatul era suspectat şi că, în anii 2011 şi 2012, a cerut donaţii unor societăţi din domeniul medical, în valoare de 9.491 de lei, bani pe care i-a folosit în interes personal.

La percheziţie, în locuinţa lui a fost găsita suma de 18.450 de lei, pe care el nu o putea justifica.

În ianuarie 2013, V.C. a fost arestat preventiv, dar el nu figurează ca fiind condamnat, pe portalul instanţelor. Pe pagina lui de facebook, V.C. scrie despre el că „a studiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti”, iar din septembrie anul trecut„studiază Drept penal” la o universitate privată din Bucureşti.

Citește și: O tânără de 19 ani, violată de 11 bărbați și aruncată de la etajul 6. Ororile la care a fost supusă

loading...

Comments are closed.