Externe

Un român din Spania riscă 286 de ani de închisoare după ce a abuzat zeci de copii ai prietenilor și cunoștințelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un român din Spania acuzat că a abuzat sexual 24 de fete cu vârste între 4 și 13 ani a recunoscut faptele și a mărturisit că a distribuit imagini ale abuzurilor într-o rețea de pedofilie, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Procurorii spanioli au cerut instanței 286 de ani de închisoare pentru Dumitru R.N.

Procesul românului a început marți într-un tribunal din Madrid. Faptele s-au desfășurat între 2012 și 2018, în orașul Colmenar de Oreja din regiunea Madrid, iar toate victimele erau copiii prietenilor sau cunoștințelor românului.

Acuzatul a mărturisit faptele în instanță și le-a cerut scuze familiilor victimelor. Românul a recunoscut că a comis faptele în perioada 2012-2018 și le-a înregistrat cu camere video, apoi le-a distribuit într-o rețea de pedofilie. Imaginile și clipurile erau păstrate pe unități de stocare, în foldere cu numele victimelor.

Românul a fost recunoscut de poliție pentru că apărea și el în imagini, se putea vedea că au loc într-o cameră din casa lui, precum și un tatuaj pe care acesta îl avea pe mâna stângă.

Acuzatul a declarat că este alcoolic de la vârsta de 14-15 ani și că își pierde controlul când bea alcool, iar în cazul faptelor era beat, factor decisiv în comiterea abuzurilor. Românul a mai spus că starea sa s-ar îmbuntătății dacă ar merge la dezintoxicare.

Părinții a două dintre victime, copii în vârstă de 6 și 7 ani la vremea abuzurilor, au spus că acuzatul a trăit în casa lor vreme de două luni pentru că soția lui îl dăduse afară din casă și că au început să suspecteze ceva abia când femeia i-a avertizat să-l dea afară din casă, pentru că în caz contrar va anunța poliția despre „anumite fotografii și clipuri video”. Din această cauză, părinții celor două victime i-au cerut a doua zi explicații acuzatului – care în acel moment nu mai locuia cu ei, iar acesta a început să plângă și le-a aratăt conținutul telefonului său mobil pentru a-i convinge că nu deține nicio imagine compromițătoare. Ulterior, în cursul investigației, acești părinți au văzut filmări realizate în locuința lor.

Mama fetițelor a spus că l-au primit în locuință pentru că era un bărbat respectat în oraș, cunoscut ca un om bun. Tatăl spune că Dumitru R.N. era prietenului lui, „era ca un frate”, și că acesta avea grijă și de copiii altor familii de români din oraș și niciodată nu consuma alcool acasă.

Părinții unei alte fetițe, care avea 8 ani la data abuzurilor, au spus că fiica lor le-a spus unele lucruri și asta i-a pus pe gânduri și nu i-au mai cerut acuzatului să le ridice copilul de la școală. Ulterior, aceștia au fost avertizați de un vecin că soția acuzatului îi trimisese un mesaj de avertizare, spunând că acesta este periculos.

Procesul este în desfășurare.

loading...

Comments are closed.